fbpx

Kandidati Koalicije za Mostar u Bijelom Polju

U sklopu kampanje “Razgovor s građanima”, članovi Koalicije za Mostar danas su posjetili mještane Bijelog Polja.

Projekti koji su pokrenuti na ovom području imaju generacijski značaj

“Namjera nam je da dođemo do svih građana kako bismo se upoznali s njihovim problemima i eventualno dogradili naš program, koji je, po mom mišljenju, kvalitetan i stručno urađen. Nemam namjeru davati velika obećanja, ali ono što sasvim sigurno mogu obećati je da ćemo uložiti maksimalan angažman i trud da na svakom pedlju Mostara uradimo  sve što se može uraditi i što je u našoj moći”, rekao je, obraćajući se prisutnima, dr. Zlatko Guzin, kandidat “Koalicije za Mostar” za gradonačelnika Mostara.

Adem Macić, nosilac liste za Gradsko područje Sjever, istakao je kako je siguran u podršku građana Koaliciji, koja je zaslužna za sve pozitivno što je urađeno u Bijelom Polju. Ta podrška je, naglasio je,  važna i kako bi se nastavili već započeti projekti.

“Urađeno je nekoliko važnih projekata koji će zasigurno doprinijeti kvaliteti života na ovom području. Pri kraju je izgradnja Doma kulture u Potocima, a uskoro će započeti izgradnja Sportske dvorane, što je generacijski projekat na Sjeveru, a planirano je i nekoliko infrastrukturnih projekata.

Pred nama je i niz izazova, poput prioritetnog rješavanja problema deponije Uborak na dobrobit prvenstveno mještana bjelopoljske kotline, ali i svih građana Mostara”, rekao je Macić.

Mještani Bijelog Polja su iskoristili priliku da iznesu svoje mišljenje o prioritetima u lokalnoj zajednici.

Nermana Omerhodžić, doktorica stomatologije iz Bijelog Polja, izrazila je zadovoljstvo što su im članovi Koalicije pružili tu mogućnost.

“Mislim da na listama Koalicije za Mostar ima dosta stručnih i kvalitetnih ljudi  koji bi mogli riješiti nagomilane probleme u gradu”, istakla je Omerhodžić.

Odajući počast šehidima i poginulim borcima bjelopoljske kotline na Šehidskom turbetu u Potocima, članovi Koalicije za Mostar završili su današnju posjetu Bijelom Polju.

Preuzeto sa: Koalicija za Mostar 2020