fbpx

SDA Mostar uputila poziv za jedinstven nastup i mostarsku listu

Sinoć je u Mostaru održana druga redovna sjednica Skupštine Gradske organizacije SDA Mostar.

Prisutne je pozdravio predsjednik Gradske organizacije Salem Marić, koji je nakon uvodnog obraćanja prezentovao Izvještaj o radu Izvršnog odbora GO SDA Mostar za period januar-juli 2020. godine, koji je sadržavao sve najbitnije aktivnosti izvršene u polugodišnjem periodu.

Od navedenih, posebno se ističe politički sporazum za Grad Mostar, kojim je nakon dugih 8 godina funkcionisanja Grada bez Gradskog vijeća, osigurano održavanje izbora. Naglašeno je da su prijedlogom novog statuta Grada Mostara, ojačana ovlaštenja predsjednika Gradskog vijeća, te komisija gradskih područja. Izvještaj je sadržavao prezentaciju važnih projekata koji se finansiraju iz budžeta Grada Mostara i budžeta viših nivoa vlasti, od kojih su posebno izdvojeni: projekti putne infrastrukture, najava završetka vodovoda Gubavica-Pijesci, početak radova na sportskoj dvorani u Gradskom području Sjever, izgradnja velikog parka u Vrapčićima, izgradnja tribine na stadionu Rođeni, proširenje kapaciteta bolnice „Dr. Safet Mujić“, projekti u Fejićevoj ulici, te kružni tok kod autobuske stanice. Također, pohvaljene su aktivnosti ogranaka gradskih područja koje su realizovane u prethodnom periodu, kao i povećanje broja članova SDA u Mostaru.  Nakon prezentacije, delegati Skupštine su usvojili Izvještaj o radu Izvršnog odbora Gradske organizacije SDA Mostar.

Skupština je usvojila smjernice za program rada Gradske organizacije u narednom periodu.

Posebno je naglašena važnost ovogodišnjih lokalnih izbora, te je jednoglasnom odlukom, podržana inicijativa za formiranje jedinstvene mostarske liste svih probosanskih stranaka, pri čemu je akcenat stavljen na povećanje izlaznosti birača u Mostaru i dijaspori.