fbpx

FK Bjelopoljac – moderni sportski kolektiv

FK Bjelopoljac kontinuiranim ulaganjima i infrastrukturnim radovima, polako ali sigurno postaje jedan od najprepoznatljivijih mostarskih sportskih društava, sa moderno opremljenim fitness objektima i stadionu, izgrađenim prema savremenim standardima.

Realizacija ovog projekta započela je na rekonstrukciji prostorija izgrađenih prije više od 40 godina, da bi u zadnjih godinu dana, iste prerasle u moderan sportski kompleks.

FK Bjelopoljac, danas u okviru svog sadržaja nudi fitness centar sa svom potrebnom pratećom opremom i prostorijama, uključujući kabine, moderne toalete, kao i renovirane i opremljene svlačionice. Osim toga, uređen je i prostor neophodan za rad menadžmenta i uprave, sala za sastanke i sudijske svlačionice.

Kompleks je opremljen sistemom solarnih panela, što doprinosi zagrijavanju prostorija, ali i vode, što istovremeno klubu donosi i značajne finansijske uštede. Prema informacijama dobivenim od predsjednika Upravnog odbora FK Bjelopoljac Adema Macića Kade, realizaciju navedenih aktivnosti pratili su različiti izvori finansiranja.

„Zadnjih godinu dana se intenzivno radilo na realizaciji projekata koji će FK Bjelopoljac dati novi izgled i učiniti ga znatno funkcionalnijim. Objekat u kojem je smješten fitness centar je renoviran i nadograđen, opremljen modernim sistemom grijanja, dok su realizovani i značajni radovi na sportskom terenu.

Finansijska sredstva su obezbijeđena dijelom od donacija Vlade HNK i resornih ministarstava, a dio je obezbijeđen iz vlastitih sredstava finansiranja“ ističe Macić, te dodaje da su realizovane i značajne aktivnosti na modernizaciji i unapređenju sportskih terena.

Popravljen je glavni teren, koji sigurnim koracima postaje destinacija gdje se mogu kvalitetno obavljati pripreme ekipa, a pogotovo u zimskom periodu. Osim toga, završen je i mali pomoćni teren sa umjetnom travom i reflektorima, a u toku su i radovi na velikom pomoćnom terenu.

Za kraj, Macić naglašava kako će i ove godine, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, biti održan tradicionalni malonogometni memorijalni turnir Omer Tipura Dedin čije je svečano otvaranje planirano za četvrtak, 16. juli 2020. godine, s početkom u 20:30 sati.

Preuzeto sa portala StarMo