fbpx

Cilj Koalicije za Mostar je timski rad za naš grad

Kandidati Koalicije za Mostar danas su se družili sa stanovnicima naselja Opine. Predstavili su svoj program i tim mladih ljudi na listama Koalicije.

Kandidat za Gradsko vijeće Grada Mostara iz Gradskog područja Stari Grad Salko Isić, stanovnik Opina, kaže kako je ovo naselje najjužniji dio Gradskog područja Stari Grad, da pripada Mjesnoj zajednici Luka II i da broji 700 domaćinstava sa preko 3500 stanovnika.

U proteklom periodu u Opinama je urađena sanacija oborinskih voda, zatim sanacija ulica,  kao i rekonstrukcija podvožnjaka. Kandidati Koalicije za Mostar poznaju problematiku ovog gradskog područja, te ćemo se zalagati da ovo naselje koje ima veliki broj mladih stanovnika dobije svoju ambulantu.

“Problem nedostatka ambulante u ovom naselju posebno je izražen u vrijeme pandemije. Također, zalagati ćemo se u Gradskom Vijeću da Opine kao gradsko naselje dobje igralište za našu djecu i omladinu. Pored navedenih projekta ističemo gorući problem naselja, a to je kanalizacija. U prethodnom periodu uspjeli smo osigurati primarnu kanalizaciju, tako da je sada sekundarna kanalizacija naš prioritet. Budući da je u toku tender za rješavanje problema kanalizacije, očekujemo da to bude urađeno do oktobra 2021. godine”, istakao je Isić pozivajući građane Opina da izađu na izbore i budu kreatori svoje budućnosti.

Amela Pilav-Karadža, kandidatkinja Koalicije ispred naselja Luka II na listi za Gradsko vijeće, govorila je o značaju lokalnih izbora u Mostaru.

„Poslije dvanaest godina konačno smo dobili priliku da izađemo na izbore i damo svoj glas najboljima. Osam godina Mostar je bez Gradskog vijeća. Pozivam stanovnike Opina i sve građane Mostara da izađu na izbore i podrže prim. dr. Zlatka Guzina, našeg kandidata za gradonačelnika Grada Mostara”, rekla je ona dodavši kako se na listi Koalicije za Gradsko područje Stari Grad nalazi deset mladih, obrazovanih i vrijednih ljudi.

“Kome god da date glas, nećete pogriješiti jer je naš cilj timski rad za bolji Mostar”, poručila je Pilav-Karadža.

Ismar Bešo, kandidat Koalicije za Mostar 2020 na listi za Gradsko vijeće Grada Mostara iz Gradskog područja Stari Grad, obećao je da će se zalagati za poboljšanje standarda mladih ljudi. 

“Ako budem izabran u Gradsko vijeće, zalagat ću se za ostanak mladih u Gradu Mostaru. Radit ćemo na sistemskom poboljšanju pozicije mladih. Ovdje u Opinama imamo veliki broj mikropreduzeća, kao što su: autolakireri, mehaničarske radnje, klima servisi i zalagat ćemo se za uvođenje mjera koje će tim ljudima omogućiti na ostanu tu i nastave uspješno raditi. Ako mi mladi ostajemo u Mostaru, činimo naše roditelje sretnim. Šta roditelja može više usrećiti, nego da mu dijete ostane u Mostaru? Ja sam uvjeren da ćemo dobiti glasove naroda i da ćemo opravdati te glasove”, zaključio je Bešo.

Preuzeto sa: Koalicija za Mostar 2020