fbpx

Sa tribine MO SDA Cernica-Šantićeva poručeno: Na izborima biti kao jedan i slaviti pobjedu!  

Na javnoj tribini Mjesnog odbora SDA Cernica-Šantićeva, održanoj u Centru za kulturu, prisutnima su predstavljeni kandidati Gradskog odbora SDA Mostar za sve nivoe vlasti u Bosni i Hercegovini. Sa tribine je poslana poruka snage naroda, naglašena važnost izlaska na izbore 07.10., te izbora Šefika Džaferovića za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.  

Ministrica Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i kandidatkinja za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, prof.dr. Elvira Dilberović, istakla je važnost aktualnog trenutka i predstojećih izbora.

„Ovdje se brani država. Destrukrivne sile nam ne mogu ništa ako smo mi ispravni. Želim da mi podupiremo ljude koji žele da rade čestito. Vi ćete izabrati koji su to ljudi koji će vas voditi naprijed.“

Dilberović je podvukla važnost podrške listama Stranke demokratske akcije jer jedino SDA istinski voli ovu zemlju i štiti njen nacionalni interes.

Ispred Mjesnog odbora SDA Cernica-Šantićeva, prisutnima se obratio Esad Pobrić, kandidat za Skupštinu HNK. Istakao je da snaga SDA dolazi iz naroda, te da stranka pažljivo osluškuje potrebe lokalne zajednice.

„Svake godine prije donošenja budžeta, ispitujemo potrebe s terena i to se nastoji maksimalno ispoštovati, zavisno od sredstava i tehničkih mogućnosti.“

– naglasio je Pobrić i podsjetio da je SDA snaga koja se više od 20 godina suprotstavlja negativnim tendencijama i pokušajima slabljenja i razgradnje Bosne i Hercegovine. Podsjetio je da će se u narednom periodu rješavati i iznimno važno pitanje Grada Mostara, te pozvao na podršku liste Stranke demokratske akcije:

„Treba glas dati SDA kako bi imala kapacitet u narednom periodu da vodi proaktivnu i proevropsku politiku i suprotstavi se politikama podjela, destrukcija i neravnopravnosti.“

„Vrlo je bitno da imamo vertikalu od člana predsjedništva do kantonalne skupštine. Naš kandidat za člana Predsjedništva je gospodin Šefik Džaferović. Jako je važna i lista za državni parlament. Iz naše izborne jedinice koja obuhvata Hercegovačko-neretvanski i Zapadno-hercegovački kanton, tri zastupnika idu u državni parlament. Do sada je među ta tri, uvijek išao jedan zastupnik bošnjačke nacionalnosti. Samo lista SDA može dobiti dovoljan broj glasova za direktan prolaz nosioca liste. Nosioci listi mnogih drugih stranaka, stavljanjem na čelo kompenzacijskih lista, unaprijed su se predali i priznali da nemaju kapacitet da dobiju mandat glasovima birača“

– poručio je predsjedavajući Skupštine HNK u aktualnom mandatu i nosilac kantonalne liste SDA, Šerif Špago.

Govoreći o rezultatima rada u proteklom periodu, Špago je naglasio da su kadrovi SDA u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti početkom aktualnog mandata preuzeli odgovornost za kanton na rubu bankrota, a da je sada, nakon finansijske stabilizacije, treći po razvijenosti u Federaciji BiH. U narednom periodu, jedan od ciljeva politike SDA je stvoriti preduslove da budžet HNK poprimi razvojni karakter.

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, prof.dr. Rašid Hadžović, kandidat za Skupštinu HNK podsjetio je na važnost očuvanja pariteta vlasti u Hercegovačko-neretvanskom kantonu. Ravnoteža u Skupštini i mogućnost imenovanja polovice ministara u kantonalnoj Vladi na osnovu izbornog rezultata iz 2014., bila je garant sprječavanja brojnih negativnih tendencija i omogućila ostvarenje važnih projekata. Iz tog razloga, apelirao je da građani prepoznaju važnost aktualnog trenutka i svoj glas daju Stranci demokratske akcije:

„Uvijek smo uz narod, izašli smo iz naroda. Bosna i Hercegovina je nama na prvom mjestu. Nadam se da ćemo na narednim izborima biti kao jedan i 08. oktobra slaviti pobjedu.”

Članovi i simpatizeri Stranke demokratske akcije, te svi građani, pozvani su na centralni predizborni skup SDA koji će biti održan sutra, 01.10. u 20. sati., u sportskoj dvorani USRC „Mithad Hujdur Hujka“.


Komentariši