fbpx

Na skupu u Opinama poručeno: SDA je dio naroda

Pred više od stotinu članova, simpatizera i građana, na sportskom igralištu u Opinama, održan je predizborni skup Mjesnog odbora Luka II Stranke demokratske akcije. Osvrnulo se na projekte urađene u proteklom periodu na širem području naselja Opine, zahvaljujući ustrajnom radu kadrova SDA u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, te su predstavljeni kandidati Gradskog odbora SDA Mostar za sve nivoe vlasti u Bosni i Hercegovini.

Izbjeći opasnost od rasipanja glasova

Predsjedavajući Skupštine HNK u aktualnom mandatu i nosilac kantonalne liste SDA, Šerif Špago podsjetio je na presudnu važnost očuvanja pariteta vlasti u Hercegovačko-neretvanskom kantonu. Zahvaljujući zastupljenosti u Skupštini i šest ministara u kantonalnoj Vladi koje je SDA imenovala na osnovu izbornog rezultata iz 2014., uspješno su se sprječavale negativne tendencije i ostvarivali vrijedni projekti na području čitavog kantona.

„Pored svih političkih problema sa kojima smo se suočavali, mi smo Hercegovačko-neretvanski kanton doveli da je po razvijenosti na trećem mjestu u Federaciji, prema podacima Federalnog zavoda za programiranje razvoja za 2017.“, poručio je Špago.

Esad Pobrić, predsjednik Odbora SDA Gradskog područja Stari grad i kandidat za Skupštinu HNK, obratio se prisutnima upozorenjem na opasnost od rasipanja glasova na predstojećim izborima, obzirom na 12 stranaka koje pretenduju na biračko tijelo Bošnjaka, te pozvao građane da podrže listu Stranke demokratske akcije.

SDA je dio naroda

Salem Marić, predsjednik Gradskog odbora SDA Mostar i kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH govorio je o brojnim infrastrukturnim projektima koji su urađeni na području Mostara i istakao da SDA radi za narod zato što je SDA snaga naroda:

„Ono što je razlika između Stranke demokratske akcije i ostalih stranaka je ta što smo mi dio vas. Što je SDA dio naroda.“

Dotakao se pitanja Grada Mostara i poručio da SDA nikada neće popustiti u borbi za grad:

„Najvažniji cilj koji nam je ostao je pitanje uređenja Grada Mostara. To je pitanje koje će se riješiti u idućem mandatu. To je jedan od razloga zašto Stranka demokratske akcije treba ostati na vlasti.“, poručio je Marić.

Sa skupa je upućen poziv članovima i simpatizerima SDA te svim građanima Mostara, da dođu na centralni predizborni skup Stranke demokratske akcije u sportsku dvoranu USRC „Mithad Hujdur Hujka“, idući ponedjeljak, 01.10. u 20. sati. Naglašena je važnost izlaska na izbore, podržavanja liste SDA na svim nivoima, te izbora Šefika Džaferovića za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.


Komentariši