fbpx

Južni dio Mostara dobija novi savremeni školski objekat

Više od 450 učenika Osnovne škole Gnojnice koji žive u južnim mostarskim predgrađima Dračevice, Gnojnice, Carski vinogradi, Kočine i Masline sa nestrpljenjem očekuju početak nove školske godine.

Naime, višegodišnje težnje za novim, adekvatnim školskim objektom, primjerenim za normalan rad i boravak djece, zvanično će se realizirati sa početkom nove školske godine. Menadžment ove škole i nastavnici primiti će učenike u potpuno novom objektu, jednom od najsavremenijih u Federaciji, po svim standardima struke.

Novi školski objekat koji se gradio četiri godine impresivna je građevina koja plijeni izgledom i funkcionalnošću u prostoru na kojem se nalazi . Prostire se na 5.060 metara kvadratnih zatvorenog prostora, ima osamnaest učionica, veliku biblioteku i čitaonicu, zubnu ordinaciju, te prostor predviđen za cjelodnevni boravak učenika.

Savremeni objekat sa fascinantnom školskom dvoranom

Škola u centralnom dijelu ima stakleni krov, sjajnu zvučnu izolaciju, videonadzor, grijanje na pelet, te lift za invalidne osobe. Svaka učionica ima poseban kabinet za nastavnika, što daje novu dimenziju i mogućnosti za pripremu nastavnika i neposredan odnos sa učenicima prije i poslije nastave.

Sportska dvorana koja je sastavni dio škole fascinantnih je dimenzija 46×20 metara sa tribinama na kojima je smješteno 140 sjedišta. Prema gabaritima i opremi ova školska dvorana najveća je i najmodernija na području Hercegovine.

Ravni krov obuhvata veći dio objekta i urađen je tako da ostavlja mogućnost za različitu vrstu kulturnih sadržaja u periodima jeseni, proljeća i ljeta.

Izvor: kiosk.ba