fbpx

Informacija o održanoj redovnoj godišnjoj Skupštini Gradskog odbora SDA Mostar

U četvrtak 22.06. 2017. godine u Mostaru je održana redovna godišnja Skupština GO SDA Grada Mostara.

Izvještaj o radu stranke podnio je predsjednik GO SDA Grada Mostara Salem Marić, koji je ukazao na sve glavne pravce javnog i političkog djelovanja SDA, kao stranke koja najvećim dijelom zastupa interese Bošnjaka Mostara, ali i drugih građana.

Predsjednik GO SDA Mostara Salem Marić je u izvještaju, koga je Skupština usvojila jednoglasno, naglasio kako će SDA i dalje biti jedan od najvažnijih političkih faktora u Mostaru i HNK, te da će stranka ostati dosljedna u zalaganju za uređenje Mostara po mjeri svih njegovih građana.
Na Skupštini su razmatrane i glavne smjernice za dalje djelovanje GO SDA Mostara. Rečeno je da će se istrajati u stavu da izmjene Izbornog zakona BiH u dijelu koji se odnosi na Mostar trebaju ići zajedno sa izmjenom gradskog Statuta.

U usvojenim smjernicama SDA je, između ostalog, navedena i potreba značajnijeg angažovanja investitora i otvaranje novih radnih mjesta u Mostaru, a ukazano je i na hitnost iznalaženja rješenja za javna preduzeća, čiji je osnivač Grad Mostar.

Kao posebni prioritet je navedana izgradnja Centralnog spomen-obilježja šehidima i poginulim borcima u Mostaru. SDA Mostara smatra da bi se na taj način odalo dostojno priznanje i zahvalnost svima onima, koji su u borbi za Mostar položili svoje živote.

Poslije održane Skupštine održan je zajednički iftar.


Komentariši