fbpx

Posjeta Ambasadorice SAD-a Gradskom odboru SDA Mostar

Ambasadorica SAD-a u BiH Maureen Cormack boravila je u dvodnevnom posjetu Mostaru gdje se sastala s predstavnicima političkih stranaka, posjetila javna poduzeća i upriličila svečani prijem na kojem je iskazala punu podršku SAD-a Bosni i Hercegovini i njenim građanima na euroatlantskom putu.

Ambasadorica je prijem za predstavnike političkog, vjerskog, kulturnog i javnog života Mostara upriličila u mostarskom hotelu “Bevanda” gdje je predstavila svoj tim te novog zamjenika šefa Misije u BiH Paul Horovitza.
Cormack je kazala da je Horovitz iskusni diplomat, koji je tijekom svoje bogate karijere radio u timovima državnih tajnika SAD-a Madeleine Albright i Hillary Cilnton.

Uz zahvalu prisutnima što su se odazvali svečanom prijemu, Cormack nije propustila kazati da je u više navrata u Mostaru boravila i neslužbeno, kao turist te da cijela njena obitelj zna za Mostar i njegove ljepote. Svečanom prijemu prethodio je sastanak Cormack i Horovitza s predsjednikom Gradskog odbora SDA Mostar gdinom Salemom Marićem.

Predsjednik Marić istakao je poznate stavove SDA o načinu rješavanja promjena Statuta Grada Mostara u skladu sa pozicijom Mostara u Vašingtonskom i Dejtonskom sporazumu.


Komentariši