fbpx

Konstantan rad Asocijacije mladih SDA Blagaj

Asocijacija mladih SDA Blagaj u saradnji s Udruženjem mladih psihologa za svoje članove je organizirala nastavak obuke iz oblasti političke komunikacije. Nakon edukativno-praktične radionice usavršavanja prezentacijskih vještina, ovaj put članovi asocijacije mladih SDA Blagaj su učili o vještinama javnog govora te o nastupu u medijima.

Prije edukativnog dijela večeri, a povodom godišnjice svečane promocije i pristupanja 114 novih članova, predsjednik AM SDA Blagaj, Jasmin Pandur, govorio je o aktivnostima organiziranim u tokom protekle godine. „AM SDA Blagaj organizirala je više od deset zapaženih aktivnosti na području Blagaja, kako u predizbornom periodu, tako i poslije oktobarskih Izbora”, istakao je Pandur.

Radionica je održana u prostorijama Osnovne škole Blagaj, a osim 30ak aktivnih članova asocijacije, radionici su prisustvovali buduća Federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović, kao i zastupnik u skupštini HNK i bivši član AM SDA Blagaj, Amir Šelo.

Između ostalog, ministrica Dilberović je podsjetila mlade na značaj obrazovanja i podstakla ih na konstantno napredovanje i usavršavanje, kako bi ostvarili postavljene ciljeve, te o ljepoti svoje domovine koju ne može zamijeniti niti jedna druga zemlja. Pohvalila je rad AM SDA Blagaj i istakla pozitivne rezultate rada u proteklom periodu.


Komentariši