fbpx

U Sarajevu predstavljeno hiljadu novih članova SDA

U prepunoj dvorani sarajevskog Doma mladih – Skenderija večeras je predstavljeno hiljadu novih članova Stranke demokratske akcije. Ovim je SDA još jednom pokazala snagu, ali i da se radi o najozbiljnijoj i najstabilnoj političkoj partiji u BiH, s jasnim državotvornim programom.

Prisutnima se obratio predsjedavajući Predsjedništva BiH i zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović koji je podsjetio da su pobjednici prethodnih općih izbora, SDP i SNSD, umjesto ekonomskog napretka, borbe protiv kriminala i korupcije, te evroatlanskih integracija, građanima BiH donijeli stagnaciju, nesigurnost i nestabilnost.

Poručio je da samo snažna politička stranka, kao što je SDA, može realizovati programe i projekte koje pred sebe postavi.

„Borba za dostojanstven život se nastavlja. Danas je to borba protiv nezaposlenosti, nepravde, kriminala i korupcije, borba za sigurnu budućnost naše djece, uređenu državu u kojoj vladaju pravo i red, ekonomski rast i zapošljavanje. Ta borba traži zrelost, iskustvo i odgovornost. Ujedinimo se ponovo! Dosta je bilo rasipanja bošnjačkih glasova! Dosta je bilo avantura, lutanja i lažnih obećanja! U jedinstvu je snaga!”, rekao je Izetbegović.

Novim članovima SDA dobrodošlicu su poželjeli i predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Denis Zvizdić, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i predsjednik Asocijacije mladih SDA Kantona Sarajevo Nezir Hadžić.


Komentariši