fbpx

Tribina SDA u Opinama

U mostarskom naselju Opine sinoć je u prisustvu velikog broja građana održana promocija kandidata Stranke demokratske akcije Općinskog odbora Stari Grad za predstojeće Opće izbore 2014. Simpatizerima i članovima stranke iz ovog dijela Mostara predstavili su se nositeljica liste za Skupštinu Hercegovačko-neretvanskog kantona doc. dr. Elvira Dilberović; mr. sc. Alden Kajtaz; Selma Pehilj, dipl. oec.; Dženisa Spahalić, dipl. oec.; Šerif Špago, ofcir; mr. sc. Goran Ćurić; prim. dr. Eniz Čolaković; te gosti također kanddati SDA na predstojećim izborima Zijat Mušić, Mumbera Berberović, Zlatko Hadžiomerović i Salmir Kaplan.

Kandidati su istakli značaj ovih izbora uzimajući u obzir da će se poslije oktobarskih izbora sjesti za sto i definisati uređenje grada Mostara. SDA čvrsto stoji na svojim zahtjevima Mostar može samo biti jedinstven grad uređen sa više jedinica lokalne samouprave (općina), te sa rotacijom gradonačelnika prema etničkom principu.
SDA će se zalagati za prava svakog pojedinca sa što bržim otvaranjem radnih mjesta i zapošljavanjem velikog broja nezaposlenih.

U SDA naglašavaju da glas za kandidate ove strane na svim nivoima i za kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva, Bakira Izetbegovića je glas za bolju i jaku Bosnu i Hercegovinu, koja želi što brži priključak evroatlanskim integracijama, ulazak u Evropsku uniju i NATO.

U Opinama se sinoć moglo čuti da ovi kandidati nikad neće iznevjeriti svoje građane, jer svjetla obraza stoje pred njima i da će uvijek biti uz narod tokom mandata i da će opet ako Bog da pred njih stati čista obraza po završetku mandata.

Mi nova snaga želimo promijeniti naše stanje i donijeti potrebni prosperitet Bošnjaka prije svega u Mostaru i Hercegovačko-neretavnskom kantonu, naglasili su sinoć kandidati SDA Općinskog odbora Stari Grad.

 


Komentariši