fbpx

Tribina SDA u mjesnom odboru Brankovac

Kandidati SDA sa područja Općinskog odbora Stari Grad Mostar sa svojim kolegama iz drugih odbora predstavili su se stanovnicima mostarskog naselja Braknovac. Promocija kandidata održana je u prepunoj sali Studija 64 Narodnog pozorišta Mostar.

Nakon intoniranja državne, te himne Stranke demokratske akcije skupu su se obratili doc. dr. Elvira Dilberović, nositeljica liste za Skupštinu Hercegovačko-neretvanskog kantona, mr. sc. Alden Kajtaz, Selma Pehilj, dipl. oec, Šerif Špago, oficir, Spomenka Grbić, dipl. inž. mašinstva, mr.sc. Goran Ćurić, te gosti kandidati Zijat Mušić, profesor sigurnosti, Zlatko Hadžiomerović, aktuelni ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HN kantona, te Dženisa Spahalić, dipl. oec, i Mumbera Berberović, dipl. inž. poljoprivrede sa liste za federalni Parlament, kao i prim. dr. Eniz Čolaković sa liste za državni Parlament.

Na skupu je predstavljena platforma SDA za Opće izbore sa posebnim osvrtom na grad Mostar. Ponovo je istaknuto da Mostar što se tiče SDA Može biti sa jedinstven grad sastavljen od više općina, sa obaveznom rotacijom gradonačelnika po etničkom principu. Bošnjaci u Mostaru i Hercegovačko-neretvanskom kantonu ne smiju biti više u podređenom položaju, kao što se to danas dešava da u potpunosti dominiraju predstavnici jednog naroda.

Poslije izbora će se konačno definisati uređenje Mostara to građani ovog grada moraju biti svjesni zbog toga se od njih očekuje da pokažu jedinstvo i daju svoj glas kandidatima iz SDA koji nikada neće dozvoliti da Mostar postane „stolni” hrvatski grad, niti će ikad pristati na cjepanje Bosne i Hercegovine.


Komentariši