fbpx

Mostar će uskoro biti prepoznatljiv i po Hotelu Ruža

Kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Bakir Izetbegović potvrdio je večeras, predstavnicima Gradskog odbora SDA Mostar, da će se u zgradi Ambasade Republike Turske potpisati ugovor za završetak radova na Hotelu Ruža u Mostaru. Obezbjeđena su kreditna sredstva preko Turkish zirat banke čime će biti završena izgradnja ovog hotela koji je bio jedan od prijeratnih simbola grada na Neretvi. Potpisivanje ovog sporazuma desit će se u ponedjeljak, 29. septembra ove godine.

SDA svoja obećanja i ispunjava. Sretni smo što će se završetkom izgradnje hotela otvoriti i 300 radnih mjesta, rekao je Salem Marić, sekretar GO SDA Mostar.

Ovo se čulo sinoć na promociji kandidata Općinskog odbora SDA Stari Grad u Studnskom hotelu u Mostaru u organizaciji Mjesnog odbora SDA Carina.

Predstavljeni su kandidati Općinskog odbora Stari Grad, kao i nositeljica liste za Skupštinu Hercegovačko-neretavnskog kantona doc. dr. Elvira Dilberović, te mr.sc. Alden Kajtaz, mr. sc. Goran Ćurić, Selma Pehilj, dipl. oec, Dženisa Spahalić, dipl. oec, Šerif Špago, oficir, te Zijat Mušić, profesor odbrane i sigurnosti, Amira Džeko, prof. hemije.

I na ovom skupu osjetilo se jedinstvo među prisustnim koje svakim danom zahvata sve veći broj Bošnjaka Mostara, koji prepoznaju novu snagu u SDA. Svi predstavljeni kandidati žele promjene i bolju budućnost za sve stanovnike ovog grada.

Ovo naše jedinstvo rađa snagu kojom ćemo pobjediti na izborima i biti pobjednici na svim nivoima, a naš kandidat Bakir Izetbegović će postati član Predsjendištva iz reda bošnjačkog naroda. To već sada prepoznaju naši sugrađani i daju nam podršku, naglasili su kandidati.


Komentariši