fbpx

Blagajska mladost uz AM SDA

Sinoć je u sali Doma za kulturu Blagaj, organizovana svečana promocija 114 novih članova Asocijacije mladih SDA Blagaj.

Prisutnim članovima i mnogobrojnim gostima i funkcionerima SDA obratili su se Jasmin Pandur, predsjednik Mjesnog odbora AM SDA Blagaj i mr. Salmir Kaplan, predsjednik AM SDA BiH.

Jamin Pandur u svom obraćanju pojasnio je samu ideju od početka do svečanog trenutka dodjele pristupnica. Istakao je značaj SDA kao državotvorne stranke, koja „meni kao pojedinci nije dala nista materijalno, ali nam je SDA dala indentitet, SDA nam je dala državu, nacionalnost, jezik i pripadnost”.

Sinoćnji skup je primjer kako se legalnim sredstvima kroz stranačko djelovanje trebaju mijenjati stvari u društvu, a ne nasiljem i uličnim neredima.

Predsjednik AM SDA BiH mr.Salmir Kaplan čestitao je Blagajcima na skupu skupu i pozvao mlade ljude na aktivniji angažman u okviru SDA, te im uručio članske legitimacije.

U uže rukovodstvo od 114 novih članova AM SDA Blagaj, osim predsjednika Jasmina Pandura, izabrani su i dva podpredsjednika: Anida Kebo i Nisad Vrače i sekretar Elmir Memić, saopšteno je iz Asocijacije mladih SDA Gradski odbor Mostar.


Komentariši