fbpx

Bakir Izetbegović: Proglašavam pobjedu, dobio sam više od 225.000 glasova

Bakir Izetbegović, kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH, proglasio je pobjedu sa, kako je rekao, 225.000 glasova od 75 posto prebrojanih. Razlika od drugoplasiranog Fahrudina Radončića je 75.000 glasova.

Izetbegović se zahvalio glasačima, rekavši da misli da su napravili dobar izbor. Zahvalio se aktivistima koji su dali doprinos u pobjedi SDA i medijima.

“SDA ima veoma pouzdan sistem praćenja rezultata. Na bazi prebrojanih 75 posto glasova, ja vodim sa 225.000 glasova. Sljedeći kandidat ima 75.000 manje glasova, tako da ja mogu proglasiti pobjedu za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH”, kazao je Bakir Izetbegović.

Rekao je da trenutno SDA ima 34 posto i skoro je duplo jača od sljedeće stranke po broju glasova. Dodao je da će na nivou države i Federacije, SDA biti vodeća stranka svih budućih koalicija i procesa.

“U RS-u je Ramiz Salkić dobio preko 70 posto glasova i čestitam mu na pobjedu. Slično je i sa koalicijom Domovina koja je također dobila preko 70 posto bošnjačkih glasova i može se reći da će biti uticajan dio u Skupštini u RS-u”, rekao je Izetbegović.

Na kraju obraćanja je napomenuo da je preko 300.000 glasova za SDA nadmoćna pobjeda, ali i obaveza za ovu stranku.


Komentariši