fbpx

Održana izborna sjednica skupštine Gradske organizacije SDA Mostar

U subotu, 27. aprila 2024. godine, održana je Izborna – konstituirajuća sjednica Skupštine Gradske organizacije SDA Mostar, na kojoj su izabrani organi Gradske organizacije, nakon provedenih izbora u mjesnim ograncima te ograncima gradskih područja.

Za novog predsjednika Gradske organizacije SDA Mostar izabran je Alis Čolaković, dok su za potpredsjednike izabrani Adil Šuta i Haris Šabanović.

Alis Čolaković je aktuelni vijećnik u Gradskom vijeću Grada Mostara, a u prethodnom mandatu unutar SDA obnašao je funkciju predsjednika Ogranka gradskog područja SDA Jug. Rođen je 1981. godine, a po struci je inžinjer elektrotehnike, zaposlen u Elektroprivredi Bosne i Hercegovine.

Novoizabrani predsjednik se u svom obraćanju zahvalio članovima Skupštine na podršci te prezentovao plan i program rada, s posebnim akcentom na dinamiziranje procesa unutar stranačkih organizacija na svim nivoima, kao i pripremu za predstojeće lokalne izbore u Mostaru te pozvao članstvo i simpatizere na aktivan angažman u predlaganju i donošenju odluka od interesa za širu društvenu zajednicu.

„Večeras bih zamolio sve nas da ostavimo naš ego, ljutnju, bespotrebno rasipanje energije po strani i da napravimo ambijent kako bismo svim dušebriznicima pokazali da smo spremni za sve izazove i da je SDA monolit bez kojeg se ne mogu voditi procesi niti donositi bilo kakve odluke u Mostaru i Hercegovini“, istakao je novoizabrani predsjednik.

Osim predsjednika i potpredsjednika, izabran je i Izvršni odbor Gradske organizacije, na bazi prijedloga ogranaka gradskih područja, kao i članovi Skupštine Kantonalne organizacije SDA HNK.

Gradska organizacija SDA Mostar