fbpx

Izabrano novo rukovodstvo Asocijacije mladih SDA Mostar

Večeras je, u Konferencijskoj sali Studentskog hotela Mostar, održana Izborna sjednica Skupštine Gradske organizacije Asocijacije mladih SDA Mostar.

Prije samog početka sjednice, delegatima su se obratili predsjednik Gradske organizacije SDA Mostar Alis Čolaković te potpredsjednik Haris Šabanović, koji su poželjeli uspješan rad Asocijaciji mladih u narednom periodu te istakli i svoja očekivanja u kontekstu rada i aktivizma, posebno uzimajući u obzir nadolazeće lokalne izbore u Gradu Mostaru.

Na prijedlog ogranaka gradskih područja Stari grad, Sjever i Jugoistok, jednoglasno je za predsjednika izabran Mirza Lalić (Sjever), koji se u svom obraćanju zahvalio na ukazanom povjerenju i istakao kako će se potruditi da rad Asocijacije mladih SDA Mostar bude u dodatnoj mjeri intenziviran u nadolazećem periodu, posebno kada se pogleda sastav ekipe kvalitetnih, obrazovanih i elokventnih mladih ljudi.

Za potpredsjednike Asocijacije mladih SDA Mostar su izabrani Harun Isić (Stari grad) i Belmin Krhan (Jugoistok), a izabrano je ukupno 27 članova Izvršnog odbora za mandatni period do 2027. godine.

Pored navedenog, izabrani su članovi Skupštine i utvrđen prijedlog kandidata za članove Izvršnog odbora Kantonalne organizacije Asocijacije mladih SDA HNK.

Skupština Gradske organizacije Asocijacije mladih SDA Mostar jednoglasno je utvrdila Prijedlog za predsjednika Kantonalne organizacije Asocijacije mladih SDA HNK i to Haruna Kurtovića, predsjednika Kluba zastupnika SDA u Skupštini HNK.