fbpx

Predsjednik Gradskog vijeća Marić sa delegacijom FK Velež na prijemu kod predsjednika Izetbegovića

Delegacija Fudbalskog kluba Velež zajedno sa predsjednikom Gradskog vijeća Grada Mostara Salemom Marićem, prisustvovala je prijemu kod predsjednika Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića.

Predsjednik Izetbegović uputio je predstavnicima FK Velež čestitke povodom osvajanja Kupa Bosne i Hercegovine, te im je zaželio sreću u predstojećim evropskim utakmicama. Predstavnici Uprave FK Velež predstavili su dosadašnje rezultate rada u sportskom i organizacijskom segmentu, te planove za buduće djelovanje.

Razgovarano je o mogućnostima realizacije infrastrukturnih projekata na osnovu kojih bi mostarski stadion „Rođeni“ zadovoljio UEFA-ine standarde za odigravanje međunarodnih utakmica.

Istaknuta je i važnost usvajanja Zakona o sportu, kojim bi se regulisao rad sportskih kolektiva i koji bi omogućio snažniji razvoj sporta. Posebna pažnja posvećena je obilježavanju velikog jubileja, 100. godišnjice postojanja FK Velež.

Tim povodom razmatrana je mogućnost odigravanja prijateljske utakmice FK Velež sa nekim od renomiranih fudbalskih klubova iz inostranstva.