fbpx

Marić i turski konzul Ergün na Univerzitetu: Dovršiti izgradnju Studentskog doma

Predsjednik Gradskog vijeća gospodin Salem Marić zajedno sa Generalnim konzulom Republike Turske nj.e. Yaşar Ergün posjetio je Rektorat Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru i novoizgrađeni Studentski dom.

U sklopu posjete, sa domaćinom Univerziteta, rektorom prof.dr.sc. Elvirom Zlomušicom razgovarano je o projektu dovršetka izgradnje Studentskog doma, te je upriličen obilazak izgrađenog objekta u kampusu Univerziteta.
Izgradnja je finansirana sredstvima Opštine Antalija u Republici Turskoj i Univerziteta u Mostaru.

Predsjednik Gradskog vijeća ovom posjetom naznačio je da će Grad Mostar u narednom periodu predviditi stavke za uređenje partera i prilaza Studentskom domu i kako se nada da će Studentski dom otvoriti vrata studentima iz cijele Bosne i Hercegovine i regije početkom naredne akademske godine.

“Mostar je univerzitetski grad. Izgradnja Studentskog doma u kampusu Univerziteta “Džemal Bijedić” značajan je infrastrukturni projekat, kojim nastavljamo viziju uspostavljanja jakog i stabilnog Univerziteta kao centra znanja u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. U narednom periodu zajedno u saradnji učinit ćemo aktivnosti da završimo izgradnju Studentskog doma i poželjet ćemo dobrodošlicu studentima. Zahvalio bih se Generalnom konzulu Republike Turske i rektoru prof.dr.sc.Elviru Zlomušici na radu da se izgradi Studentski dom”, zaključio je predsjednik Salem Marić.