fbpx

Predstavnici AM SDA Mostar obradovali učenike opremom za školu

Proteklu sedmicu obilježila je aktivnost Asocijacije mladih SDA Mostar, čiji su aktivisti uz pomoć i podršku vijećnika u Gradskom vijeću Grada Mostara, u okviru posjeta područnim Osnovnim školama uručili opremu za školu učenicima.

Oprema koju su aktivisti Asocijacije mladih uručili učenicima, sadržavala je školske ruksake, kao i pribor za adekvatno praćenje nastavnog procesa, a navedeni sadržaj je uručen školama smještenim u mostarskim naseljima Podveležje, Vranjevići, Podgorani i Raštani i Gubavica.

“Simboličnim uručivanjem školske opreme željeli smo poslati poruku da ne smijemo zaboraviti naše najmlađe generacije, polaznike i učenike Osnovnih škola. Opredijelili smo se za posjetu školama koje su smještene u rubnim dijelovima Grada Mostara u želji da djeci, ali i njihovim porodicama olakšamo nabavku opreme za školu koja će im olakšati praćenje nastave” kazao je Harun Kurtović, predsjednik Asocijacije mladih SDA Mostar.

Ovom prilikom u ime Asocijacije mladih SDA Mostar, našim najmlađim uzrastima, polaznicima Osnovnih škola želimo puno sreće i uspjeha u nastavku obrazovanja.