fbpx

Na sjednici Skupštine AM SDA Mostar obilježena godišnjica MOS-a

Prva redovna sjednica Skupštine AM SDA Mostar održana je u utorak, 22. decembra 2021. godine u multimedijalnoj sali Studentskog hotela Mostar. Navedeni datum je izabran za održavanje sjednice iz razloga što je 22. decembra 1990. godine osnovan Muslimanski omladinski savez, iz kojeg je kasnije nastala Asocijacija mladih SDA, te je dio Skupštine posvećen obilježavanju ovog značajnog datuma.

U okviru radnog dijela Skupštine, predsjednik AM SDA Mostar, Harun Kurtović je prisutnim članovima prezentovao izvještaj o radu za 2020. i 2021. godinu, koji su jednoglasnom odlukom članova Skupštine usvojeni.

Na sjednici su upriličena i obraćanja, pri čemu je prvi govornik bio predsjednik GO SDA Mostar, Salem Marić, a nakon njega se obratio i predsjednik Asocijacije mladih SDA Bosne i Hercegovine, Haris Šabanović.

U sklopu svečanog dijela sjednice, članovima Skupštine se obratio prvi predsjednik MOS-a, Nedim Dizdar, koji je elaborirao proces nastanka Muslimanskog omladinskog saveza, govorio o prvim aktivnostima navedene organizacije, nakon čega se osvrnuo i na trenutnu političku situaciju i ulogu Asocijacije mladih SDA u procesima koji su značajni za Bosnu i Hercegovinu.

Nakon sjednice Skupštine upriličeno je neformalno druženje za članove Skupštine i goste koji su prisustvovali sjednici.