fbpx

Marić za BHT1: Odluke i aktivnosti Gradskog vijeća moraju biti od koristi za građane i Grad Mostar

Gost emisije BHT 1 bio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara, Salem Marić. Istakao je kako je do sada održano 11 sjednica Gradskog vijeća, te da je 12 sjednica u pripremi i biti će održana krajem mjeseca.

Kazao je da su sve važnije odluke, poput usvajanja budžeta, usvajanja prostornog plana Grada Mostara i slično, usvojene dvotrećinskom većinom glasova u Gradskom vijeću.

Kada je riječ o izmjenama Statuta Grada Mostara, predsjednik Gradskog vijeća je istakao kako postoje objektivni razlozi zašto to još nije realizovano. Istakao je kako su Klubovi u Gradskom vijeću zaduženi da službi dostave svoje prijedloge izmjena Statuta.

Na pitanje o izboru članova Gradske izborne komisije, Marić je kazao kako je u potpunosti ispoštovano uputstvo koje je dostavljeno od strane Centralne izborne komisije BiH, te je imenovanje Gradske izborne komisije prošlo redovnu proceduru izbora.

Na pitanje o deponiji Uborak, istakao je da je cilj i da postoji spremnost da se riješi problem deponije, te da se iznađe nova lokacija za istu.

Cijeli intervju možete poslušati na linku: https://www.youtube.com/watch?v=5N5EoN5FanM