fbpx

Sa tribine na Carini SDA pozvala na jedinstvo i najavila pobjedu

U prepunoj sali Studentskog hotela, pred više od 150 članova, simpatizera i prijatelja Stranke demokratske akcije, održana je javna tribina Mjesnog odbora SDA Carina. Prisutnima su prikazani projekti realizirani na području Carine u proteklom periodu, zahvaljujući ustrajnom radu kadrova SDA u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, te predstavljeni kandidati Gradskog odbora SDA Mostar za sve nivoe vlasti u Bosni i Hercegovini. 

Prisutne je pozdravio predsjednik Mjesnog odbora SDA Carina Semir Suljić uz poziv da se podrži lista SDA i gospodin Šefik Džaferović za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Mostar je bedem koji se mora braniti radom

Ministrica Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i kandidatkinja za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, prof.dr. Elvira Dilberović, obratila se prisutnima porukom da svi koji žive u Mostaru moraju imati san da ovaj grad bude centar prosvjete, kulture, nauke, edukacije, ali i esnafa.

“Ovo su vrlo ozbiljna vremena, vrlo teška vremena za Mostar i za Bosnu i Hercegovinu. Mostar je bedem. Ako ne možemo imati velika privredna preduzeća, mi moramo pomagati ljude da imaju esnafe. Otvarati mala i srednja preduzeća. Ne možemo se odbraniti ako nemamo novac. Ako nemamo moć. Ako nismo odgajali djecu da radimo. Mi moramo raditi.”

– istakla je prof.dr. Elvira Dilberović.

Na tribini je upozoreno na opasnost od rasipanja glasova zbog velikog broja stranaka koje traže glasove Bošnjaka, a od kojih mnoge neće preći izborni prag. Salem Marić, predsjednik Gradskog odbora SDA Mostar i kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH pozvao je na jedinstvo i poručio da će 07.10. SDA pobijediti na svim nivoima:

„Siguran sam da ćemo ponoviti i nadmašiti uspjeh iz 2014. godine. Jako je bitno da pobjedu ostvarimo na svim nivoima. Od kantona do najvećeg nivoa – Predsjedništva Bosne i Hercegovine gdje očekujemo pobjedu našeg kandidata, gospodina Šefika Džaferovića“

– istakao je Salem Marić.

Premašiti cilj – 10 000 glasova za SDA na području Mostara 

Predsjedavajući Skupštine HNK u aktualnom mandatu i nosilac kantonalne liste SDA, Šerif Špago podsjetio je da su kadrovi SDA u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti postigli znatne rezultate u proteklom periodu, među kojima finansijski stabilizirali kanton, te obezbjedili ulaganje značajnih sredstava u školske i objekte zdravstvenih ustanova, te obezbjedili sredstva za višemilionske podsticaje za razvoj privrede, poljoprivrede i turizma u HNK. Upozorio je na opasnost od rasipanja glasova te podvukao ključnu važnost očuvanja pariteta u vlasti i poručio da će SDA ostvariti rezultat koji je zacrtala, 10 000 glasova na području Mostara.

Iako u iznimno složenim političkim okolnostima i bez Gradskog vijeća, kadrovi  SDA u vlasti su uspjeli uraditi krucijalne stvari i ostvariti važne projekte na području grada Mostara. Stabiliziran je Univerzitet Džemal Bijedić, infrastrukturno oživljen kampus Univerziteta, povećana izdvajanja za stipendije i za rad sportskih klubova, te ojačane kulturne institucije i programi u gradu.

Ispred domaćina se obratio Senad Suljić, direktor Centra za kulturu i kandidat za Skupštinu HNK iz Mjesnog odbora Carina i pozvao na podršku liste SDA:

„Ovom prilikom pozivam vas dragi prijatelji, komšije, suborci da prepoznate naš rad, našu upornost i iskrenu volju da zajedno sa vama prije svega sačuvamo, a onda i unaprijedimo našu jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu.“

Na javnoj tribini Mjesnog odbora SDA Carina, poslana je poruka snage naroda, naglašena važnost izlaska na izbore 07.10., te izbora Šefika Džaferovića za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.