fbpx

Obilježena 25. godišnjica pogibije Miralema Juge i Huse Imamovića

Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe danas je na mostarskim Šehitlucima obilježena 25. godišnjica od tragične pogibije komandanta 49. brdske brigade Huse Imamovića i komandanta 47. brdske brigade 4. Korpusa ARBiH Miralema Juge, dobitnika najvećeg ratnog priznanja značke, „Zlatni ljiljanˮ, te njegove sestre Amire Jugo.

Učenjem Fatihe i odavanjem počasti na sebi dostojanstven način, prisutni su se prisjetili pored komandanata i svih stradalih šehida koji su za ovu zemlju dali živote.

Obilježavanju su prisustvovale delegacije boračkih udruženja, članovi porodica, prijatelji te mnogobrojni građani Mostara, a nakon obilaska Šehitluka upriličena je i posjeta kasarni “Miralem Jugo” u Livču.

Miralem Jugo posthumno je unaprijeđen u čin pukovnika ARBiH, a poginuo je 7. septembra u saobraćajnoj nesreći u Vrapčićima, prilikom odlaska na prijem dužnosti zamjenika komandanta 4. korpusa ARBiH. Pukovnik Huso Imamović, poginuo je, zajedno sa Miralemom Jugom u saobraćajnoj nesreći, prilikom odlaska na prijem dužnosti komandanta 47. brdske brigade 4. korpusa ARBiH.