fbpx

Salem Marić: Uspješna posjeta Turskoj

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara i predsjednik GO SDA Mostar, Salem Marić, u izjavi za Radio Gradska mreža (RGM) – Mostarski radio, izrazio je zadovoljstvo rezultatima posjete Turskoj, gdje je proteklih dana boravila delegacija Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Prema Marićevim riječima, cilj posjete je bio upoznati eventualne buduće investitore o stanju u Gradu Mostaru i HNK. On je kazao kako je zadovoljan rezultatima posjete.

“Ostvarili smo niz kontakata i proširili saradnju u narednom periodu sa prijateljima iz Republike Turske”, rekao je predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara za RGM.

Podsjetio da je delegacija Mostara i HNK imala veliki broj sastanaka sa predstavnicima vlasti, od nivoa opština do vrha države, odnosno samog Predsjedništva Republike Turske.

“To je bila zaista jedna posjeta, koja je za mene ohrabrujuća, koja u budućnosti može donijeti dosta dobrog Mostaru”, rekao je Salem Marić, te dodao kako su predstavnici Mostara i HNK upoznali ljude koji sigurno mogu pomoći Mostaru.

Marić ističe kako je fokus sastanaka na većim nivoima bio na privrednoj saradnji, pogotovo turističkim potencijalima. Posebno je akcentiran problem Aerodroma Mostar, kako bi se pokušala ostvariti jedna redovna linija na relaciji Mostar-Istanbul, sa Turkish Airlinesom ili nekom drugom avio-kompanijom iz Republike Turske.

“Imali smo sastanke sa tri načelnika opština, dva u Istanbulu i sa jednim načelnikom opštine u Ankari. Jako dobri sastanci i razgovarali smo o nekoj budućoj saradnji između Grada Mostara i ovih opština”, rekao je Salem Marić za RGM Mostarski radio.

Podsjećanja radi, u posjeti Turskoj boravila je delegacija Grada Mostara i HNK u sastavu Edin Mušić, zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH, premijer HNK Nevenko Herceg, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, Rašid Hadžović, predsjednik Gradskog vijeća Mostara, Salem Marić, te gradonačelnik Mostara, Mario Kordić.