fbpx

Članovi Asocijacije o pomoći mladima u privredi

Danas, 14. maja je na inicijativu Gradske organizacije Asocijacije mladih SDA Mostar održan sastanak sa ministrom Privrede HNK gospodinom Željkom Laketićem. 

Razmatrana je trenutna situacija i stanje privrede tokom pandemije Korona virusa, sa posebnim akcentom na odnos ministarstva i Vlade HNK prema startup biznisima i mladim preduzetnicima. 

Prisutni su se upoznali o dosadašnjem angažmanu ministarstva Privrede ka pomoći mladim preduzetnicima i predstavili niz konkretnih prijedloga ka većoj podršci mladih kako kroz javne pozive, tako i uključivanjem u izradu Strategije razvoja malih i srednjih preduzeća i Program razvoja male privrede, koji ističu u 2020. godini.

Također, razgovaralo se i o najperspektivnijim privrednim granama u koje mladi sve više ulažu, kao što je IT sektor, te je zaključeno da je potreban dodatan napor ka razvoju tehnoloških parkova i kreiranja pozitivne preduzetničke klime, sa što je moguće jednostavnijom registracijom preduzeća.

Sastanku su prisustvovali predsjednik AM SDA Mostar, Harun Kurtović, potpredsjednik AM SDA HNK, Džani Pajić i vođa pravnog tima AM SDA Mostar, Amar Pajo.